ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Θα διδάξει ο Joel Chadabe, συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής, διευθυντής του «Electronic Music Foundation» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, διευθυντής του “Computer Music Studio” της Μουσικής Σχολής του Μανχάταν, καθώς και Επικ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Κατά τις ημέρες Τρίτη 20/05, Τετάρτη 21/05 και Πέμπτη 22/05/2008, στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής (304) του Τ.Μ.Σ. με ώρα έναρξης 14:00.
<<

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Θα διδάξουν οι Carla Scaletti και Kurt Hebel, συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής, σχεδιαστές του συστήματος “Capybara-KYMA” και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας “Symbolic Sound Corporation” που εδρεύει στο Illinois των Η.Π.Α.
«Sound Design, Live Sound Control and Music Composition with KYMA SYSTEM»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Κατά τις ημέρες Τρίτη 20/05, Τετάρτη 21/0<<

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Του καθ. Γιώργου Γραμματικάκη (τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης) με θεμα: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ <<
Θα διδάξει ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09 Μαΐου 2008, στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής (304), με ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
Το σεμινάριο προορίζεται για τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, αλλά η διαδικασία είναι ανοικτή και για περιορισμένο αριθμό ακροατών.
> Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνείτε με την κ. Βάσω Καββαδία, στο τηλ. 26610-87535, ώρες 09:00-13:00 ή στέλνετε e-mail στο vasso@ionio.gr

Βιογραφικό:
Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι από το 1982 Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, απ’ όπου έλαβε το 1973 το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει επίσης συνεργασθεί με πολλά άλλα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και Πανεπιστήμια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάσθηκε στον «Δημόκριτο», αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης, ενώ από το 1978 άρχισε να διδάσκει και να συμμετέχει στην οργάνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η επιστημονική του έρευνα περιστρέφεται γύρω από τα θεμελιώδη σωματίδια και τη δομή της ύλης. Σήμερα συμμετέχει σε ένα διεθνές πείραμα στη θάλασσα της Πύλου για τον εντοπισμό των σωματίων νετρίνο που έρχονται από το σύμπαν. Στην Κρήτη ασχολήθηκε επίσης με την αιολική ενέργεια, ως δε Επισκέπτης Καθηγητής (1989-1990) στο Πανεπιστήμιο του Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιστορία της Επιστήμης.
Το 1990 εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το 1993 επανεκλέγεται για μια ακόμη τριετία. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου (2000-2004). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διεθνείς επιτροπές εμπειρογνωμόνων, που ασχολούνται με τις προοπτικές της παιδείας και της έρευνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι συγγραφέας των βιβλίων «Η Κόμη της Βερενίκης»- που γυρίστηκε σε τηλεοπτική σειρά, αλλά έγινε και μουσική σύνθεση- και «Κοσμογραφήματα». Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η αυτοβιογραφία του φωτός».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «INTER-APPLICATION IN COMPUTER FIELD – MAX/MSP» <<
Θα διδάξει ο Francisco Colasanto, Συνθέτης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07/05 και την Πέμπτη 08/05/2008, στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής (304) του Τ.Μ.Σ. και ώρες 11:00 – 14:00
Βιογραφικό:
Ο Francisco Colasanto γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το 1971
Αποφοίτησε με ειδικότητα στην Ηλεκτροακουσική Σύνθεση, από το «Facultad de Ciencas Sociales” του Πανεπιστημίου «Quilmes”.
Εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής & τεχνολογίας στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου (ENERC), στο Centro Cultural R.Rojas και στο ORT INSTITUTE.
Έχει βραβευθεί δύο φορές από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας, το 2000 και το 2006, για τη σύνθεση έργου για πιάνο σε συνδυασμό με την ηλεκτροακουστική μουσική.
Το έργο του «Baile” για κλαρινέτο – κοντραμπάσο και ηλεκτρονική μουσική βραβεύθηκε το 2004 με το βραβείο “Juan Carlos Paz” του “Fondo Nacional de las Artes” της Αργεντινής.
Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το «Κέντρο Μουσικής & Τεχνών» του Μεξικό, που βρίσκεται στην πόλη Morelia του Μεξικό (www.cmmas.org)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΑ ΜΕΣΑ» <<
Βιογραφικό:
Ο Δ. Καμαρωτός γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε στην  Ελλάδα και τη Γαλλία,  σύνθεση, κλαρινέτο, μουσικολογία και μουσική με υπολογιστές με τους Εmile Damais, Marc Battier, Maurice Jarre, Γιάννη Ξενάκη.
Σαν συνθέτης εργάζεται κυρίως στο θέατρο. Από το 1988 ως σήμερα έχει δημιουργήσει την μουσική σε πολλές παραστάσεις θιάσων που εργάζονται πειραματικά και πρωτοποριακά. Επίσης για παραστάσεις χορού και τον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε ιδιαιτέρων απαιτήσεων φεστιβαλικές παραστάσεις, Αρχαίου Δράματος και διεθνείς παρουσίες των ιδιωτικών και των Εθνικών Θεάτρων. Η μουσική του έχει βραβευθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μόνιμος μουσικός συνεργάτης στο Θέατρο «Θησείον – Ενα θέατρο για τις Τέχνες» και από τα ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Μουσική του από  θεατρικές  παραστάσεις  καθώς και ηλεκτροακουστική έχουν κυκλοφορήσει σε CD.   Στην διεύθυνση www.theseum.gr/dcmusic.htm  βρίσκεται μουσική για το θέατρο από CD που έχουν εξαντληθεί.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες Πέμπτη 10/4 έως και Σάββατο 12/4/2008 και ώρες 11.00 - 14.00 (οι ώρες ενδέχεται να τροποποιηθούν) στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «DIRTY ELECTRONICS WORKSHOP» , Τρίτη 01/04, Τετάρτη 02/04 και Πέμπτη 03/04/2008, ώρες 11:00 – 14:00 στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής (Αιθ. 304) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. <<
Η μετα-ψηφιακή εποχή χαρακτηρίζεται από...>>

•ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Παρασκευή 28/03 και Σάββατο 29/03/2008 >«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ»<<
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»,του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, πραγματοποιείται σεμινάριο με θέμα:
ι.   Από τη μουσική προς την ακουστική προς την αρχιτεκτονική
ιι.  Απεικόνιση ήχου και ηχογράφηση εικόνας
ιιι. Από την αρχιτεκτονική της μουσικής προς την μουσική της   αρχιτεκτονικής
ιν.  Ηχητικοί χώροι ενδιάμεσα στα μουσικά όργανα και τις αίθουσες συναυλιών


Θα διδάξει ο Καθηγητής Νίκος Τσινίκας, Πρόεδρος Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ., μέλος TEE, ΣAΘ, ΣAΔAΣ, M.I.O.A. (Member Institute Of Acoustics), eCAADe, IASS, Αντιπρόεδρος E.AK.E. (Ελληνικής Ακουστικής Εταιρίας) και Αντιπρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Α (Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής).Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες Παρασκευή 28/03 και Σάββατο 29/03/2008 και ώρες 11:00 – 14:00 στην Αίθουσα Μουσικής Πληροφορικής (Αιθ. 304) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

 

• Ωρολόγιο Πρόγραμμα

• ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ >>

 

menu7menu5
plirofories
perigrafiprogramperiexomeno