WireFace: an AudioVisual Installation

Description

(Anti-Concept) Το wireFace αποτελεί μια άλλη οπτική γωνία του φαίνεσθαί, όπως μπορεί να το αντιληφθεί μια μηχανή. Ο παίχτης με την είσοδο του στο ορατό πεδίο της μηχανής εισοδέυει στον δυνητικό κόσμο της εγκατάστασης και αλληλεπιδρά με αυτόν. Η 3-διάστατη κάμερα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο το πρόσωπο του θεατή και το αποδίδει με την μορφή 3-διάστατου πλέγματος. Η κίνηση του μοντέλου και το ηχητικό περιβάλλον παραμετροποιούνται και μεταβάλλονται συναρτήση της κίνησης του παίχτη. Ένα εικαστικό παιχνίδι στον δυνητικό κόσμο της 3-διάστατης όρασης των υπολογιστών.

Setup

Για την εγκατάσταση χρησιμοποιείται η δωρεάν και ανοικτού κώδικα γλώσσα προγραμματισμού SuperCollider και το επίσης δωρεάν και ανοικτού κώδικα C++ σασί για προγραμματισμό οπτικοακουστικών εφαρμογών openFrameworks. Επίσης χρησιμοποιείται ο αισθητήρας Xbox kinect έτσι όπως ανπτύχθηκε απο την ανοικτή κοινότητα OpenKinect. Τέλος για την δημιουργία της διεπαφής πολλαπλής αφής OSC στο iPad, χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό - εφαρμογή iPad TouchOSC.

Μια εγκατάσταση - εφαρμογή φτιαγμένη απο εργαλεία ανοικτού κώδικα δεν θα μπορούσε να μην ήταν και αυτή ανοικτή. Ο κώδικας βρίσκεται στο github.

Installation setup

wireface_setup.png

Technics

  • Όραση Υπολογιστών
  • Συναισθησία: διάδραση ήχου - εικόνας

ScreenShots

About

website

Ο ιστότοπος http://wireface.com/ είναι σχεδιασμένος και προγραμματισμένος σε ProcessingJS η οποιά αποτελεί μια διεπαφή της Processing για JavaScript.

Special thanks

type: Interactive Audio-Visual Installation place: Thessaloniki date: 12 Νοεμβρίου 2011

Posted on .
blog comments powered by Disqus